söndag 20 juni 2010

Projekt som du inte bör påbörja när du bara har en liten stund över #2

Som alerta läsare har märkt så tipsar vi här om vilka sysslor / projekt man bör undvika, ja helt enkelt strunta i, om man inte har väldigt gott om fritid.
Efter förra undvik-tipset (Partikelaccelerator) har enormt många hört av sig och tackat. Det har varit rörande att läsa hur människor som länge plågats av "man-borde-bygga-en-partikelaccelerator"-tankar nu kunnat släppa detta och gå vidare i livet!
Till alla er (idioter?) som tyvärr hunnit påbörja era projekt: Ge inte upp! Ok, ni har gett er på en knivig uppgift, men tänk på Gunde Svans visdomsord "Iiiingenting e ooomöjligt". Ett tips är också att använda ordentliga verktyg, typ laddningsbar skruvdragare, rubank, skruvtving (stor), rasp, och INTE björnklister, utan satsa på ett ordentligt partikelaccelerator-lim istället, det lönar sig!

Nu till denna omgångs undvik-tips:

Kärnvapen

Det är enooormt jobbigt att få alla delar på plats, om du ens kan få tag i alla nödvändiga råvaror. Vi har frågat i de vanligaste mat- och byggvaruhusen. INGEN har eller planerar att ha dessa i sitt sortiment! Dessutom är det mycket svårt att få tillstånd för provsprängning.
Tänk er för! Låt er inte lockas av en spontan tanke!
Använd gärna något av följande alternativ istället:
Ta en promenad (men glöm inte att lämna tillbaka den).
Ligg på soffan och tänk på ett tal (valfritt).
Håll ett tal och tänk samtidigt på att du ligger i en soffa.

Lycka till!